ГоловнаСвіт

Екс-посол США в РФ назвав WikiLeaks "іноземним агентом"

США підозрюють Росію в передачі вкраденої інформації WikiLeaks.

Екс-посол США в РФ назвав WikiLeaks "іноземним агентом"
Экс-посол США в России Майкл Макфол
Фото: telekritika.ua

Колиній посол США в Росії Майкл Макфол у своєму Twitter назвав ресурс WikiLeaks "іноземним агентом".

"Чи можуть люди припинити називати WikiLeaks новинною організацією. Це іноземний агент, підтримуваний Росією, який публікує вкрадену інформацію", - написав він.

Макфол додав, що багато його знайомих "бояться критикувати WikiLeaks через страх бути зламаними їхніми постачальниками".

WikiLeaks відповів йому в Twitter, заявивши, що є "відзначеним нагородами незалежним ЗМІ, що повністю фінансується читачами і продажем книг і фільмів".

Раніше повідомляли, що США запідозрили Росію в передачі вкраденої інформації WikiLeaks. Телеканал CNN цитував представників спецслужб США, які заявляли про те, що "Москва щонайменше забезпечує інформацією або, можливо, безпосередньо відповідальна за витік".

Сайт WikiLeaks раніше опублікував тисячі листів представників передвиборного штабу кандидата в президенти США Гілларі Клінтон і Демократичної партії США.

У п'ятницю, 7 жовтня, адміністрація президента США Барака Обами офіційно звинуватила Росію в проведенні широкомасштабної кампанії з втручання у вибори президента США, включаючи злом комп'ютерів Національного комітету Демократичної партії США й інших політиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram