ГоловнаСвіт

Хакери зламали сайт МЗС Росії

"Сайт зламаний. Ким - це з'ясовують фахівці".

Американський хакер на прізвисько "Блазень" (The Jester) зламав сайт Міністерства закордонних справ Росії, пише CNN.

"Товариші! Ми перериваємо програму мовлення сайту російського міністерства закордонних справ, щоб передати вам важливе повідомлення. Вистачить. Може, ви і в стані діставати країни по сусідству, але це Америка. Нікого не вражає", - написав він на MID.ru.

У російському міністерстві факт хакерської атаки підтвердили виданню "Говорит Москва": "Сайт зламаний. Ким - це з'ясовують фахівці". При цьому зараз сайт працює без збоїв.

21 жовтня на американські сайти була здійснена найсильніша атака, яка торкнулася Twitter, Amazon, PayPal, сайтів впливових ЗМІ та провайдерів зв'язку. Розслідуванням обставин ситуації зайнялося Міністерство нацбезпеки США.

Напередодні глава Національної розвідки США Джеймс Клеппер заявив, що американські спецслужби мають у своєму розпорядженні необхідні докази причетності Росії до атак на сервери американських політичних організацій.

На початку жовтня Міністерство внутрішньої безпеки США і Нацрозвідка звинуватили Росію в навмисному зломі поштових серверів американських громадян і політичних організацій з метою втручання у виборчий процес в країні. Джеймс Клеппер тоді заявив, що Росія намагається впливати на вибори в інших країнах ще з 1960-х років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram