ГоловнаСвіт

Лавров звинуватив бойовиків у зриві перемир'я в Алеппо

Голова МЗС РФ провів 60-ту з початку року телефонну розмову з держсекретарем США.

Лавров звинуватив бойовиків у зриві перемир'я в Алеппо

Бойовики в сирійському місті Алеппо зривають режим припинення вогню, заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в телефонній розмові з держсекретарем США Джоном Керрі, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Як вказується в повідомленні МЗС Росії, Лавров зазначив, що "не тільки мирним жителям, але і учасникам незаконних збройних формувань надані можливості безперешкодно покинути місто, проте бойовики зривають припинення вогню і перешкоджають евакуації населення".

За інформацією відомства, це вже 60-та з початку року і сьома в поточному місяці розмова Лаврова і Керрі.

Раніше в четвер міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що режим припинення вогню в Алеппо - так звана гуманітарна пауза - продовжується на добу.

Згідно з досягнутими домовленостями, під час цієї паузи ні ПКС Росії, ні сирійські урядові війська не будуть завдавати ударів по противнику, що дозволить як жителям, так і бойовикам вийти з міста по спеціально створених коридорах.

Раніше повідомлялося, що в результаті прицільного вогню бойовиків по гуманітарних коридорах в Алеппо отримали легкі поранення три російських офіцери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram