ГоловнаСвіт

В Україні відкрилися виборчі дільниці для виборів у Держдуму РФ

Безпеку в районі посольств РФ в українських містах забезпечують співробітники Нацполіції і Нацгвардії. 

В Україні відкрилися виборчі дільниці для виборів у Держдуму РФ
Фото: Макс Требухов

Станом на 8:00 неділі під посольством Російської Федерації в Києві зібралася черга з, орієнтовно, 10 осіб, які йдуть голосувати на виборах у Державну Думу РФ.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", за умови пред'явлення паспорта охочих пускають на територію посольства.

Крім того, безпеку в цьому районі посилено охороняють співробітники Національної поліції і Національної гвардії. Прилегла до будівлі посольства територія оточена металевим загородженням.

На цей час - обстановка спокійна, протестувальників немає.

Повідомляється, що в Генеральному консульстві РФ у Харкові в неділю вранці почала роботу дільниця з виборів до російського парламенту - Державної Думи РФ. На вулиці Максимильянівській (колишня Ольмінського), де розташована будівля консульства, і прилеглих до нього вулицях вжито підвищених заходів безпеки: дуже багато поліцейських і бійців Національної гвардії України. Крім того, вулицю патрулюють кінологи з собаками.

Вхід до будинку - тільки за пред'явленням паспорта громадянина РФ. Люди, котрі хочуть голосувати, передають документи співробітнику консульства через загратовані двері, співробітник консульства забирає документи і йде. Потім після перевірки ручним металошукачем і після 5-10 хвилин очікування людина може зайти всередину.

Від спілкування з пресою співробітники Генконсульства категорично відмовляються.

Близько 20 співробітників Національної поліції України присутні біля будівлі Генерального консульства Російської Федерації в Одесі станом на 8:00 в неділю. Представників проукраїнських організацій на цей час біля будівлі Генконсульства немає, проте вони обіцяли прибути до дипломатичної установи пізніше.

Зокрема, глава одеської організації "Правого сектора" Сергій Стерненко на своїй сторінці в "Фейсбуці" закликав членів своєї організації та інших патріотичних об'єднань провести акцію протесту в зв'язку з відкриттям виборчих дільниць для виборів до Держдуми.

Обстановка біля будівлі Генерального консульства РФ у Львові в неділю вранці спокійна, дипломатична установа працює, однак немає жодних ознак того, що в ній відкрилася виборча дільниця з виборів до Держдуми.

Нагадаємо, що напередодні США відмовилися визнати вибори в Держдуму в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram