ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Фігурантам справи про фарбування зірки на висотці в Москві присудили $30 тис. компенсації

Фігуранти незаконного кримінального переслідування спочатку вимагали компенсацію в розмірі $45 тис.

Фігурантам справи про фарбування зірки на висотці в Москві присудили $30 тис. компенсації
Фото: http://lifenews.ru/

Таганський суд Москви ухвалив рішення виплатити понад 2 млн рублів ($30,66 тис.) компенсації за незаконне кримінальне переслідування виправданим фігурантам справи про фарбування зірки на висотці на Котельницькій набережній у Москві в кольори українського прапора.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Четверо фігурантів справи спочатку вимагали виплатити їм компенсацію в розмірі трьох мільйонів рублів. Прокуратура вказала, що вважає за можливе компенсувати тільки втрачений заробіток із розрахунку середньої заробітної плати по Москві.

Виправдані фігуранти справи Ганна Лєпьошкіна і Євгенія Короткова просили виплатити їм 835 тис. рублів і 1 млн 200 тис. рублів. Олексій Широкожухов просив 476 тис. рублів, а Олександр Погребов - 767 тис. рублів.

Представник Мінфіну і прокурор визнали вимоги необґрунтованими.

Лєпьошкіну, Короткову, Широкожухова і Погребова виправдали у справі про фарбування зірки в кольори українського прапора у вересні 2015 року. Винним у сприянні вандалізму було визнано руфера Володимира Подрєзова.

Верхню частину зірки на шпилі висотки на Котельницькій набережній у ніч на 20 серпня 2014 року пофарбували в кольори українського прапора, також до неї прикріпили прапор України. Незабаром відповідальність за це взяв на себе український руфер Павло Ушевець (Гріша Mustang Wanted).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram