ГоловнаСвіт

Проросійська права партія обійшла ХДС на виборах в окрузі Меркель

Більш ніж 20% виборців землі Мекленбург - Передня Померанія проголосували за АдН

Проросійська права партія обійшла ХДС на виборах в окрузі Меркель
Фото: EPA/UPG

Проросійська правопопулістська партія "Альтернатива для Німеччини" (АдН) обійшла Християнсько-демократичний союз (ХДС) канцлера Німеччини Анґели Меркель на виборах у парламент (ландтаг) землі Мекленбург - Передня Померанія.

За даними екзит-полів, ХДС отримує 20% голосів, тоді як АдН - близько 21,5%, пише "Німецька хвиля".

АдН стане другою за величиною фракцією після Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН), у якій 30% голосів. Близько 5% набирають "зелені", Ліва партія та праворадикальна Націонал-демократичної партія Німеччини - по 3% при п'ятивідсотковому бар'єрі.

У ландтазі Мекленбурга 71 місце.

З 2011 року при владі в Мекленбурзі - Передній Померанії перебуває коаліція з соціал-демократів і християнських демократів. Прем'єр-міністр землі Ервін Зеллерінг належить до СДПН.

Мекленбург - виборчий округ Меркель. Саме тут на виборах у Бундестаг у 1990 році вона отримала мандат депутата німецького парламенту. Бюро її виборчого округу розташоване в приморському місті Штральзунд, де канцлер через зайнятість буває рідко.

У 2017 році в Німеччині пройдуть вибори в Бундестаг.

Нагадаємо, навесні 2016 року євродепутат Маркус Претцель, який представляє АдН, і лідер молодіжного крила цієї організації Маркус Фронмаєр нелегально відвідали Крим для участі в Ялтинському економічному форумі, який проходив на окупованій території в середині квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram