ГоловнаСвіт

Росія запропонувала США обміняти льотчика Ярошенка на 13 американців

У МЗС РФ відмовилися розкривати подробиці пропозиції про обмін ув'язненими

Росія запропонувала США обміняти льотчика Ярошенка на 13 американців
Сергей Рябков

Росія запропонувала США обміняти льотчика Костянтина Ярошенка, який відбуває покарання в американській в'язниці, на 13 громадян США, засуджених у Росії.

Як пишуть "Известия", про це в адміністрації президента РФ повідомили матір Ярошенка. МЗС РФ вже підтвердило агентству РИА Новости, що така пропозиція існує. У розпорядженні "Известий" опинилася відповідь адміністрації президента на звернення матері льотчика Любові Ярошенко. У документі вказується, що Росія запропонувала США обміняти засудженого льотчика на американських громадян, які перебувають у російських в'язницях. "На цей момент таких тринадцять, троє з яких, в тому числі американський громадянин Геннадій Клоцман, подали заяву про переведення в США", - йдеться в документі. Геннадія Клоцмана засудили на 10 років в'язниці за розбій.

Заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков підтвердив, що такі пропозиції існують. За його словами, Росія пропонувала обміняти не тільки Костянтина Ярошенка, а й Віктора Бута, який відбуває покарання в США за торгівлю зброєю. Але Рябков зазначив, що подробиці розповідати не готовий. "Це потрібно обговорювати в режимі конфіденційному, тому що мова йде про людські долі. Конкретні схеми і прізвища - це не те питання, яке потрібно виносити на публіку", - цитують Рябкова РИА Новости.

Костянтина Ярошенка у 2011 році засудили у США до 20 років позбавлення волі. Його визнали винуватим в організації доставки великої партії наркотиків на територію США. Його заарештували в Ліберії, а потім доправили в США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram