ГоловнаСвіт

Семенуха: українська відповідь Сенату Польщі не повинна підвищити градус напруження

"Наші заяви не повинні бути емоційними, не повинні бути симетричними".

Семенуха: українська відповідь Сенату Польщі не повинна підвищити градус напруження
Фото: Макс Требухов

Проект української відповіді Сенату Польщі на резолюцію про Волинську трагедію має бути холоднокровним і не підвищувати градус напруження.

Про це на круглому столі в Інституті Горшеніна "Українсько-польські відносини: стратегічне партнерство чи клубок суперечностей" сказав народний депутат, член групи з міжпарламентських зв'язків Верховної Ради України з Польщею Роман Семенуха.

"Повинен бути баланс. З одного боку, ми повинні гідно, не применшуючи себе і нашу історичну пам'ять, гідно відповідати. Але водночас наші заяви не повинні бути емоційними, не повинні бути симетричними - щоб не підвищувати градус нинішніх суперечностей", - сказав Семенуха.

За словами депутата, зараз Україні головне думати, як вибудовувати державні відносини "з нинішньою польською владою - іншої не буде".

Семенуха вважає, що Варшаві необхідно показати, що загроза для Польщі полягає не у визнанні-невизнанні якихось історичних процесів, а в тому, що вона має сучасний вимір.

Нагадаємо, минулого тижня Сенат Польщі голосами владної партії "Право і справедливість" виніс постанову, в якій закликає нижню палату - Сейм - встановити 11 липня Національним днем пам'яті жертв геноциду, вчиненого українськими націоналістами проти громадян Другої Речі Посполитої.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram