ГоловнаСвіт

У НАТО стурбовані дотриманням Мінських угод, - Столтенберг

На думку генсека НАТО, поведінка Росії стає все більш самовпевненою.

У НАТО стурбовані дотриманням Мінських угод, - Столтенберг
Йенс Столтенберг
Фото: EPA/UPG

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що дуже стурбований питанням виконання Мінських угод.

Про це він заявив на прес-конференції в Брюсселі.

"Що стосується Мінських угод, то я дуже стурбований. Зростає кількість порушень режиму припинення вогню, що підриває виконання домовленостей", - зазначив він.

За його словами, повідомлення НАТО Москві дуже чітке: Росія повинна дотримуватися міжнародного закону, поважати незалежність і суверенітет України та дотримуватися Мінських угод.

Столтенберг також зазначив, що нинішній підхід НАТО до Росії "поєднує в собі оборону і стримування з діалогом".

"Посилення присутності НАТО на східних кордонах відповідає зобов'язанням Альянсу щодо забезпечення безпеки. Висунуто пропозиції розмістити кілька батальйонів у різних країнах регіону (Східній Європі - ред.)", - додав він. При цьому генсек уточнив, що поки що рано говорити про те, де саме будуть розміщені військовослужбовці, а також про їх точну кількість. Разом з тим, за словами Столтенберга, "важливо, щоб ці війська були мультинаціональними, щоб показати, що ми єдині, а напад на одного обернеться відповіддю всіх країн-членів".

Також Столтенберг зазначив, що "поведінка Росії стає все більш самовпевненою. Ми вважаємо безвідповідальною і небезпечною поведінку російських літаків", - зазначив він, посилаючись на квітневий інцидент з есмінцем Donald Cook та інші  інциденти за участю російської авіації.

Нагадаємо, в квітні винищувачі РФ імітували атаку на американський есмінець. Пізніше держсекретар США Джон Керрі заявив, що США мали право збити російські літаки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram