ГоловнаСвіт

Постпред США в НАТО: зараз основне завдання Альянсу - вирішити, як співпрацювати з Росією

Дуглас Лют вважає Мінські угоди єдиним наявним на сьогодні способом вирішення конфлікту на Донбасі.

Постпред США в НАТО: зараз основне завдання Альянсу - вирішити, як співпрацювати з Росією
Дуглас Лют
Фото: Wikipedia

Росія вважається найбільшим, що володіє найбільшою військовою потужністю, сусідом НАТО, і зараз основне завдання Альянсу полягає в тому, щоб "вирішити, як співпрацювати з Росією, яка вона є сьогодні".

Про це заявив постійний представник США в НАТО Дуглас Лют на прес-конференції в Брюсселі.

 "Справа не тільки в анексії Криму та бойових діях на Донбасі", але і в збільшенні кількості військових навчань і посилення армії, які демонструють непередбачуваність Росії, зазначив він.

При цьому американець зазначив, що нинішні відносини НАТО з Росією полягають у збалансованому підході, а "під час таких перехідних періодів, як зараз", Альянс навряд чи стане переглядати будь-які аспекти цього співробітництва.

Крім того, Лют підкреслив, що зараз найбільш ефективна допомога Україні з боку Альянсу полягає в політичній підтримці та допомозі в підготовці українських військових. "Цей процес відбувається майже в безперервному режимі", - зазначив він.

Постпред США в НАТО також відзначив, що "Мінські угоди, можливо, не найкращий спосіб вирішення конфлікту на Донбасі, але це те, що у нас є". "Є й істотні політичні перешкоди з обох сторін", - додав Лют.

Нагадаємо, раніше в середу Єнс Столтенберг заявив, що в НАТО стурбовані дотриманням Мінських угод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram