ГоловнаСвіт

Суд КНДР засудив американця до 10 років в'язниці за шпигунство

За версією ЦТАК, громадянин США визнав, що "скоїв жахливі злочини проти КНДР"

Північна Корея засудила громадянина США Кім Дон Чхоля (Kim Dong Chul) до 10 років трудових таборів за шпигунство.

Про це повідомляє агентство "Сіньхуа".

Американець корейського походження Кім Дон Чхоль потрапив за ґрати у торгово-економічній зоні Расон у жовтні. У березні на прес-конференції він заявив про свою причетність до військового і економічного шпигунства.

62-річний Кім Дон Чхоль визнав, що "скоїв жахливі злочини проти КНДР, в тому числі вів злісну антипхеньянську пропаганду", повідомляє агентство Рейтер з посиланням на північнокорейське агентство ЦТАК. Згідно з цією інформацією, він збирав у КНДР інформацію військового характеру і передавав її США та Південній Кореї.

Спочатку обвинувачення вимагало для американця 15 років в'язниці, проте його захисники попросили скоротити термін з огляду на вік підсудного.

Нагадаємо, у березні верховний суд КНДР засудив 21-річного студента з США Отто Вомбіера до 15 років трудових таборів за спробу вкрасти пропагандистський плакат з готелю у Пхеньяні. На прес-конференції в лютому Вомбіер сказав, що його злочин був "дуже важким".

У 2014 році американця Метью Міллера засудили в КНДР на шість років за звинуваченням у шпигунстві. У 2013 році американського місіонера Кеннета Бея засудили до 15 років каторжних робіт за "злочини проти держави". Міллера і Бея звільнили в листопаді 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram