ГоловнаСвіт

Голова МЗС Польщі заявив, що Росія небезпечніша, ніж "Ісламська держава"

Діяльність терористичних організацій Ващиковський не вважає загрозою існуванню Європи

Голова МЗС Польщі заявив, що Росія небезпечніша, ніж  "Ісламська держава"
Фото: static.prsa.pl

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Росія становить загрозу самому існуванню європейських країн і небезпечніша, ніж екстремістське угруповання "Ісламська держава".

Про це повідомляє Радио Свобода.

Виступаючи на міжнародній конференції з питань безпеки в словацькій Братиславі, Ващиковський сказав, що дії Росії становлять таку небезпеку, тому що вони "можуть знищувати держави".

Водночас польський міністр вважає, що криза з мігрантами або діяльність терористичних організацій, таких як "Ісламська держава", не становлять загрози існуванню Європи.

На цій самій конференції міністр оборони Чехії Мартін Стропніцький закликав до посилення співпраці в НАТО у зв'язку з діями Росії.

Він зазначив, що Росія розглядає союз НАТО як ворога і випробовує оборонні здібності, уважність і рішучість Північноантлантичного союзу захищати себе, передусім у Балтійському регіоні. Але, на думку чеського міністра, цілком ізолювати Росію в питаннях безпеки не варто.

Нагадаємо, 13 квітня російські бомбардувальники Су-24 і вертоліт Ка-27 імітували атаку на американський есмінець "Дональд Кук", який перебував у Балтійському морі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram