ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Суддя, яка прийняла позов проти Путіна, пішла у відставку

Російського президента не визнають ворогом народу.

Суддя, яка прийняла позов проти Путіна, пішла у відставку
Фото: runews.su

Суддю Арбітражного суду Саратовської області Тетяну Лескіну, яка на початку квітня прийняла позов з вимогою усунути від влади президента РФ Володимира Путіна, відправлено у відставку.

Інформацію про це оприлюднено на офіційному сайті Кваліфікаційної колегії суддів регіону в п'ятницю, 15 квітня. Рішення прийнято на підставі письмової заяви Лескіної з проханням про припинення її повноважень. У зв'язку з чим суддя подала у відставку, не уточнюється.

Про те, що саратовський суд прийняв до розгляду позов жителя міста Балаково Миколи Суворова проти президента Росії, стало відомо 6 квітня. У своїй позовній заяві Суворов пояснив, що Путіна слід усунути з посади "як ворога народу, друга олігархів і чиновників, через розграбування Росії і зубожіння російського народу, через збагачення чиновників, банкірів, мільярдерів-грабіжників".

7 квітня провадження у справі було припинено. В опублікованій того ж дня постанові судді Лескіної говорилося про те, що відповідно до статті 91-ї Конституції РФ, голова держави має недоторканність і тому не може бути притягнутий до якої б то не було відповідальності, включаючи кримінальну. У документі також зазначалося, що заява Суворова не може бути розглянутою в Арбітражному суді, оскільки арбітраж займається справами, пов'язаними з економічною і підприємницькою діяльністю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram