ГоловнаСвіт

Меркель заявила про свободу мистецтва після скарги Ердогана на телеведучого

Канцлер ФРН закликала не пов'язувати розв'язання міграційної кризи зі свободою творчості

Меркель заявила про свободу мистецтва після скарги Ердогана на телеведучого
Меркель, Эрдоган
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що ФРН хоче розв'язати міграційну кризу, проте це не слід пов'язувати зі свободою творчості.

Як повідомляє Рейтер, таку думку Меркель висловила після того, як президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган подав заяву в прокуратуру на телеведучого каналу ZDF Яна Бемермана через сатиричний вірш на свою адресу.

"Я хочу ще раз наголосити на тому, що було підкреслено вчора - маємо фундаментальні цінності в Конституції, і вони включають Статтю 5, у якій ідеться про свободу думки, свободу науки і, звичайно, свободу мистецтва", - сказала канцлер, відповідаючи на питання про скарги Ердогана.

"Мистецтво і ці фундаментальні цінності діють незалежно від будь-яких політичних проблем, які ми обговорюємо одне з одним, і які включає питання про біженців, і я думаю, що Туреччина і Європейський Союз, а також Німеччина зацікавлені в пошуку політичного рішення цього питання", - підкреслила Меркель.

Нагадаємо, на початку березня міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг заявив, що проти 1,845 тис. турецьких громадян порушено справи за звинуваченням в образі президента країни Реджепа Таїпа Ердогана. Кривдникам турецького лідера загрожує до чотирьох років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram