ГоловнаСвіт

У Британії почали вимагати відставки Кемерона через офшорний скандал

Опозиційні лейбористи вважають, що довіру до британського прем'єра підірвано

У Британії почали вимагати відставки Кемерона через офшорний скандал
Дэвид Кэмерон
Фото: EPA/UPG

Кілька депутатів парламенту Великобританії зажадали відставки прем'єр-міністра Девіда Кемерона після того, як він зізнався у своїй участі в діяльності офшорних компаній.

Про це пише The Mirror.

Лейборист, член спеціального комітету казначейства в парламенті Джон Манн назвав голову уряду лицеміром. "Кемерон мав шість років, щоб сказати правду парламенту і народу. Він цього не зробив", - написав він у своєму мікроблозі у Twitter.

Лідер партії Ліберальні демократи Тім Фаррон заявив, що громадяни Великобританії "мають право знати більше, ніж напівправду". "Прем'єр-міністр протягом кількох днів заперечував свою участь в офшорах, проте його вдалося вивести на чисту воду", - зазначив депутат.

Лейборист, член комітету казначейства Палати громад Вес Стрітінг, вважає, що довіру до Кемерона повністю підірвано. Заступник голови Лейбористської партії Том Вотсон закликав голову уряду повернути міністерству фінансів Сполученого Королівства всі ті кошти, які він отримав завдяки офшорам.

7 квітня Кемерон зізнався, що мав акції в офшорній компанії батька Blairmore Holdings до того, як він став головою британського уряду. Також він повідомив, що до вступу на посаду у 2010 році він продав акції на суму понад 30 тис. фунтів стерлінгів.

При цьому раніше Кемерон заявляв, що не має нічого в офшорах і живе на зарплату.

3 квітня Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ) спільно з Організацією з інформування про організовану злочинність і корупцію (OCCRP) опублікував масштабне розслідування, засноване на документах панамського реєстратора офшорів Mossack Фонсека. Ці документи невідоме джерело передало німецькій газеті Süddeutsche Zeitung. Журналісти знайшли інформацію про офшори безлічі відомих спортсменів, зірок кіно і політиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram