ГоловнаСвіт

Чорногорія депортувала 43 росіян, підозрюваних у зв'язках з японською сектою

Чорногорська влада депортувала також громадян України, Узбекистану і Японії

Чорногорія депортувала 43 росіян, підозрюваних у зв'язках з японською сектою
Черногория
Фото: http://forum.vesveter.ru

Влада Чорногорії депортувала 58 іноземців, в тому числі 43 росіян, підозрюваних у зв'язках із релігійною сектою "Аум Сінрікьо".

Про це повідомляє Associated Press.

Поліція Чорногорії не уточнила, до якої саме секти входили депортовані, але місцеві ЗМІ повідомляють, що мова йде про японську релігійну секту "Аум Сінрікьо" (Aum Shinrikyo).

Поліція повідомила, що, крім росіян, влада країни депортувала громадян України, Узбекистану і Японії. Їх депортували після виявлення поліцією інформації про те, що у них закінчився термін тимчасового перебування в країні. Поліція затримала групу осіб, які оселилися у двох готелях Чорногорії, і вилучила ноутбуки та телефони імовірних сектантів.

26 березня повідомлялося, що в Чорногорії затримали 55 громадян Росії у зв'язку з їхньою можливою причетністю до релігійного угруповання. У затриманих були травми на тілі від ритуальних обрядів.

"Аум Сінрікьо" була популярна в Росії у 1990-х. За різними даними, в країні налічувалося близько 30 тис. послідовників цієї секти. 20 березня 1995 року члени секти влаштували теракти в метро Токіо. Вони розпорошили отруйний газ у кількох вагонах у годину пік. У результаті загинули 12 людей, понад 5 тис. осіб було отруєно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram