ГоловнаСвіт

Губернатор Джорджії наклав вето на скандальний закон про релігію

Аналогічні законопроекти раніше провокували скандали в інших американських штатах

Губернатор Джорджії наклав вето на скандальний закон про релігію
Фото: Макс Левин

Губернатор штату Джорджія, США, наклав вето на закон про релігійні свободи, який дозволив би релігійним організаціям відмовитися обслуговувати геїв, лесбіянок і трансгендерів, повідомляє ВВС.

Аналогічні законопроекти раніше провокували скандали в Індіані, Арканзасі й інших американських штатах.

"Я не думаю, що нам потрібна дискримінація для того, щоб захистити релігійні громади в Джорджії", - заявив у результаті губернатор.

Раніше Disney, Національна футбольна ліга, Coca-Cola й інші великі компанії пригрозили вивести бізнес зі штату, якщо закон ухвалять. Кілька кінокомпаній також пообіцяли припинити зйомки в Джорджії.

Автори законопроекту наполягали, що законопроект допоможе захистити релігійних людей, які вважають, що обслуговування геїв, лесбіянок і трансгендерів суперечить їхнім переконанням. Він також захистив би священнослужителів, які не хочуть реєструвати одностатеві шлюби.

Критики стверджували, що законопроект дозволить фактично легалізувати дискримінацію і зробить безглуздими норми про захист прав ЛГБТ.

Нагадаємо, Кабмін вирішив не призначати Адріана Буковинського на посаду свого уповноваженого з питань сім'ї та сімейних цінностей.

Як повідомляли, 24 лютого уряд запровадив посаду уповноваженого з питань сім'ї та сімейних цінностей, а 2 березня вибрав на цю посаду президента всеукраїнського благодійного фонду "Сім'я" Адріана Буковинського.

7 березня Національний ЛГБТ-портал України відшукав заяву Буковинського про те, що гей-культура призводить до знищення світу. Ці слова Адріан Буковинський сказав 28 лютого 2013 року під час прес-конференції в УНІАН "Саміт Україна - ЄС: чи є шляхи зближення з Європою без пропаганди гомосексуалізму в Україні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram