ГоловнаСвіт

У Британії двох студентів визнали винуватими в підготовці теракту

На напад на мирних жителів британців надихнула ІДІЛ

У Британії двох студентів визнали винуватими в підготовці теракту
Фото: EPA/UPG

Британський суд визнав двох студентів винуватими в підготовці нападу на мирних жителів Лондона, на який їх надихнули дії екстремістського угруповання "Ісламська держава", повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

За версією слідства, студенти вирішили купити пістолет і обстріляти перехожих з вікна машини під час руху. Їм вдалося дістати зброю, але потім їх затримала поліція, не давши реалізувати задумане до кінця.

Обох підсудних визнано винуватими в підготовці вбивств і терористичного акту. Як мінімум один із них визнав провину. Разом з ними у справі проходили ще двоє людей, які погодилися продати головним обвинуваченим пістолет.

При цьому звинувачення в тероризмі з продавців зброї зняли, оскільки владі не вдалося довести, що ті знали, для чого саме студентам потрібен пістолет. У результаті продавців звинуватили тільки в незаконному обігу зброї.

Покарання для обвинувачених суд визначить пізніше.

Нагадаємо, відповідальність

за теракти в Брюсселі 22 березня взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ). Терористи в сирійському місті Ракка протягом двох місяців планували теракти в аеропортах і на залізничних вокзалах у Європі.

Вибухи в Брюсселі прогриміли вранці 22 березня. Спочатку два вибухи сталися в аеропорту бельгійської столиці, потім ще один прогримів на станції метро "Маельбек". У результаті, за останніми даними, загинули понад 30 осіб. Не менш ніж 20 загинули в метро і 11 осіб - в аеропорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram