ГоловнаСвіт

Мосміськсуд залишив директора Бібліотеки української літератури під домашнім арештом

Скаргу адвоката залишили без задоволення

Мосміськсуд залишив директора Бібліотеки української літератури під домашнім арештом
Наталья Шарина
Фото: og.ru

У Росії Московський міський суд 22 березня визнав законним продовження домашнього арешту для директора Бібліотеки української літератури Наталії Шаріної, яку звинувачують у розпалюванні національної ненависті та ворожнечі.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Рішення Пресненського суду залишили без зміни, скаргу - без задоволення", - цитує слова представника суду ТАСС.

Нагадаємо, 27 січня Пресненський суд Москви продовжив домашній арешт директора української бібліотеки Москви Наталії Шаріної на три місяці, не дозволивши навіть короткострокові прогулянки.

28 жовтня 2015 року в Бібліотеці української літератури в Москві провели обшуки, а потім її директора Шаріну затримали. Стосовно неї порушили кримінальну справу за статтею 282 КК РФ (розпалювання національної ненависті і ворожнечі, а також приниження людської гідності).

Приводом для порушення справи, згідно з версією Слідкому РФ, стало "розповсюдження екстремістських матеріалів, заборонених до використання", - зокрема - книги Дмитра Корчинського. Крім того, повідомляли про вилучення книг про Степана Бандеру і журналу "Барвінок", де знайшли червоно-чорний прапор. За даними "Інтерфаксу", з бібліотеки було вилучено близько 200 книг і матеріалів.

30 жовтня Таганський суд Москви відправив Шаріну під домашній арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram