ГоловнаСвіт

Росія зняла санкції з турецьких туроператорів

Російський союз туріндустрії сприйняв рішення відновити турпотік до Туреччини як чудову новину

Росія зняла санкції з турецьких туроператорів
Архив
Фото: Макс Левин

Федеральне агентство з питань туризму (Ростуризм) повернуло до єдиного реєстру туроператорів російські компанії, які співпрацюють з турецьким бізнесом.

Про це повідомляється на сайті Ростуризму.

У відповідний список увійшли 13 компаній, в тому числі Coral Travel, Sunmar, "Анекс Тур" і "Пегас Туристик".

У Російському союзі туріндустрії (РСТ) відновлення в федеральному реєстрі цих туроператорів сприйняли як чудову новину, повідомила прес-секретар РСТ Ірина Тюріна.

"Це дуже хороша новина. У першу чергу, вона заспокоїть і підтримає агентський ринок. Весь цей час агентства працювали з цими компаніями з певним побоюванням, тому що не знали, в який момент і чим це може закінчитися. Туроператори, у свою чергу, пережили важкий період, оскільки з ними боялися працювати агентства, що призвело до скорочення числа замовлень. Повернення до реєстру цих компаній виправить ситуацію на ринку", - розповіла Тюріна "Интерфаксу".

У грудні 2015 року Ростуризм виключив ці компанії з єдиного реєстру у зв'язку з тим, що серед їхніх засновників були громадяни Туреччини. При цьому в РСТ тоді заявили, що турецьких громадян серед керівництва та засновників цих компаній немає.

Відносини Росії і Туреччини загострилися після того, як Туреччина збила російський військовий літак Су-24, що порушив турецький повітряний простір. Після цього Росія ввела санкції щодо Туреччини. Згідно з постановами, країні тепер не можна займатися будівництвом, архітектурною діяльністю, туристичним і готельним бізнесом, а також виконувати роботи із забезпечення державних і муніципальних послуг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram