ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Держдумі обговорять штрафи для геїв за "камінг-аут"

Російські депутати вважають, що "де гомосексуалізм, там і педофілія"

У Держдумі обговорять штрафи для геїв за "камінг-аут"
Госдума
Фото: http://www.ntv.ru

Член комітету Держдуми Росії з конституційного законодавства і державного будівництва Рустам Ішмухаметов ("Єдина Росія") заявив про готовність комітету обговорювати в новій редакції законопроект про штрафи за "камінг-аут" (процес відкритого та добровільного визнання людиною своєї приналежності до сексуальної меншини).

Про це повідомляє ТАСС.

"Можливо, варто [провести] подальше обговорення цього законопроекту, можливо, в іншій редакції", - висловив думку на пленарному засіданні Ішмухаметов. Він додав, що "як депутат" поділяє стурбованість авторів законопроекту.

Водночас, зазначив єдинорос, за чинним Кодексом про адміністративні правопорушення, "відповідальність встановлюється за порушення правил і норм, передбачених федеральними законами та іншими нормативними правовими актами". З огляду на, що відповідного закону наразі немає, комітет не підтримує ініціативу у її нинішній редакції.

У п'ятницю, 19 лютого, Держдума має намір розглянути в першому читанні законопроект, який передбачає штрафи за публічну демонстрацію гомосексуалізму. Документ наприкінці жовтня минулого року внесли на розгляд депутати КПРФ.

Законопроект пропонує доповнити КоАП РФ статтею "Публічне вираження нетрадиційних сексуальних відносин". За демонстрацію своїх нетрадиційних сексуальних уподобань у громадських місцях, якщо ці дії не є кримінально караними, передбачаються штрафи від 4 до 5 тисяч рублів. Якщо ж зазначені дії громадянин зробить на територіях і у приміщеннях освітніх чи культурних закладів або в установі органів у справах молоді, йому загрожує адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Автори ініціативи у пояснювальній записці зазначають, що законопроект спрямований, в першу чергу, на підвищення ефективності заходів проти педофілії у російському суспільстві. "Усюди, де за допомогою пропаганди поширюється гомосексуалізм, за ним іде педофілія всупереч усім спробам гомосексуалістів приховати цей факт", - підкреслюють депутати.

Нагадаємо, у вересні у Росії порушили справу проти Apple через смайлики, які нібито пропагують гомосексуалізм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram