ГоловнаСвіт

Президент Європарламенту звинуватив Росію в спробі розділити ЄС зсередини

Він нагадав, що французька партія Національний Фронт "отримала гроші від Росії".

Президент Європарламенту звинуватив Росію в спробі розділити ЄС зсередини
Архив
Фото: EPA/UPG

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц вважає, що керівництво Росії намагається розділити Європейський Союз зсередини. Про це Шульц сказав у Мюнхені під час "президентської панелі" в рамках Мюнхенської конференції з безпеки, повідомляє УНІАН.

"Я повністю поділяю точку зору Петра Порошенка (Президента України) про наміри російського керівництва - розділити Європейський Союз зсередини. Антиєвропейські скептики, ісламофобські, гомофобські та різного штибу партії дуже сильно представлені в Європейському парламенті, я слухаю їх з моїми колегами щодня, і якщо я порівняю з риторикою партії Путіна в Росії меседжі, які вони поширюють по всій Європі, то вони однакові. І для мене це не є сюрпризом", - заявив Шульц.

На підтримку своїх слів він навів "добре відомий факт", коли французька партія Національний Фронт "отримала гроші від Росії".

Президент ЄП нагадав, що в другій половині минулого століття в Європі погодилися з одним принципом, "який може запобігти повторенню помилок першої частини століття". "Це - солідарність націй і взаємна повага. І це те, що Путін ставить під сумнів, збільшуючи кількість політичних партій в Європі, і це, між іншим, вже піднялося до рівня урядів. У нас, в ЄС, є партії в урядах, в офісах, які ставлять під сумнів принципи солідарності, принцип взаємоповаги і міжнаціональної демократії", - наголосив Шульц.

Нагадаємо, прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, виступаючи на Мюнхенській конференції, констатував початок нової "холодної війни" між НАТО та Росією. "Залишається недружньою і закритою, за нашою оцінкою, політична лінія НАТО щодо Росії. Можна сказати і різкіше: ми скотилися до часів нової "холодної війни", - сказав Медведєв.

Президент Литви Даля Грібаускайте вважає, що Росія і Захід стоять на порозі не "холодної", а "гарячої" війни. "Заява про те, що це друга "холодна війна", - неправильна, оскільки ми перебуваємо на межі "гарячої війни", - сказала вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram