ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Поблизу Дамаска стався подвійний теракт: 60 жертв (оновлено)

Відповідальність за подію узяло на себе угруповання "Ісламська держава".

Поблизу Дамаска стався подвійний теракт: 60 жертв (оновлено)
Теракт под Дамаском
Фото: EPA/UPG

У передмісті сирійської столиці Дамаска стався подвійний теракт.

Про це повідомляє агентство SANA.

За даними джерела РІА "Новости", в результаті подвійного теракту загинули щонайменше 10 осіб, десятки постраждали. "Бомби вибухнули в районі Куу-ас-Судан у Саїда Зейнаб", - розповів співрозмовник агентства.

Як повідомляє агентство Рейтер із посиланням на ліванський телеканал Manar загинули 12 осіб. Наголошують, що теракт стався в переважно шиїтському районі.

Відповідальність за подію узяло на себе угруповання "Ісламська держава" (ІД), інформує телеканал "Аль-Джазіра".

Оновлено: Як повідомляє агентство Рейтер із посиланням на джерело в МВС Сирії, жертвами вибухів стали щонайменше 30 осіб. Імовірно, вибухові пристрої привели в дію терористи-смертники.

Оновлено о 14:38: Кількість жертв подвійного теракту поблизу Дамаска зросла до 45, поранення отримали 110 осіб, повідомляє Рейтер із посиланням на МВС Сирії. Вибух вчинили двоє терористів-смертників на автомобілях.

Оновлено о 17:15: Кількість загиблих унаслідок подвійного теракту поблизу Дамаска перевищила 60 осіб, серед них 25 шиїтських бойовиків, повідомляє Рейтер.

За даними агентства SANA, начинений вибухівкою автомобіль вибухнув біля автобусної зупинки. Потім, коли люди зібралися допомогти постраждалим, два смертники привели в дію вибухові пристрої, закріплені на поясах.

Нагадаємо, 26 січня внаслідок теракту в місті Алеппо загинули 23 людини, багато хто отримав поранення.

З березня 2011 року в Сирії триває збройний конфлікт, унаслідок якого, за даними ООН, загинули понад 220 тис. осіб. Урядовим військам протистоять як цивільні, так і ісламістські групи збройної опозиції. Одними з найвідоміших угруповань стали "Ісламська держава" (ІД) і "Джебхат ан-Нусра" - сирійська філія "Аль-Каїди".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram