ГоловнаСвіт

Сімох поляків звинуватили в нападі на українців за національною ознакою

За три дні до цієї події невідомі закидали камінням двох українок

Сімох поляків звинуватили в нападі на українців за національною ознакою
Фото: dzhankoy.krim.orlada.com

У місті Кутно, Польща, 17 січня на території комплексу, в якому проживає близько 120 українців - працівників місцевих підприємств, кілька людей у масках побили групу українців, один з яких потрапив до лікарні з травмою голови. Поліцейські затримали шістьох нападників, ще одного затримали самі постраждалі.

Про це інформує Польське радіо.

Як повідомляється, зловмисниками виявилися місцеві жителі віком від 23 до 39 років. Слідчим вони заявили, що напали на українців нібито тому, що ті вульгарно ставилися до польських жінок.

За словами прес-секретаря окружної прокуратури Лодзя Кшиштофа Копаня, підозрюваним загрожує до п'яти років позбавлення волі за розпалювання етнічної ненависті.

Польські адміністратори комплексу, де живуть українці, розповіли, що за три дні до цієї події невідомі закидали камінням двох українок.

Також близько трьох тижнів тому в Кутно з'явилися образливі написи: "Польща для поляків", "Ідіть звідси, українські ку ...".

Нагадаємо, 19 січня прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло заявила, що країна прийняла близько 1 млн мігрантів з України. Посол України в Польщі Андрій Дещиця назвав слова польського прем'єра про "мільйон біженців з України" неадекватними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram