ГоловнаСвіт

Парламент Венесуели відмовився затвердити указ Мадуро про режим НС в економіці

Раніше представники венесуельського уряду відмовилися відповідати на запитання депутатів парламенту

Парламент Венесуели відмовився затвердити указ Мадуро про режим НС в економіці
Венесуэла
Фото: wikipedia.org

Національна асамблея (парламент) Венесуели, в якій більшість належить опозиції, відмовилася затверджувати виданий президентом Ніколасом Мадуро указ про надзвичайний економічний стан.

Про це пише El Universal.

Відповідну заяву новий глава Національної асамблеї Енрі Рамос зробив після того, як міністри уряду не з'явилися до парламенту, щоб відповісти на питання законодавців. "Було б безвідповідальним ухвалити постанову наосліп", - підкреслив він.

Указ Мадуро про надзвичайний економічний стан у країні терміном на 60 днів оприлюднили 15 січня. Зазначається, що документ спрямований на захист соціальних прав у галузі освіти та охорони здоров'я.

Раніше, 5 січня, Мадуро оголосив про введення в країні надзвичайних економічних заходів. Метою плану, як пояснив президент, є "збільшення фундаментальних показників виробництва, розповсюдження товарів, їх комерціалізації та регулювання цін".

За результатами парламентських виборів, що відбулися 6 грудня 2015 року, вперше за 17 років Єдина соціалістична партія Венесуели, очолювана Мадуро, зазнала поразки. Опозиційний блок "Круглий стіл демократичної єдності" отримав 109 зі 167 місць, ще три мандати дісталися представникам корінного населення, що також належить до опозиційного спектру. Соціалістам дісталося тільки 55 місць.

Опозиція домоглася успіху на виборах на тлі економічних проблем, з якими зіткнулася Венесуела. Після падіння світових цін на нафту, яка є головним джерелом валютних надходжень, у країні відзначається інфляція і дефіцит споживчих товарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram