ГоловнаСвіт

Китай запропонував Франції допомогу у боротьбі з тероризмом

Сі Цзіньпін висловив свої співчуття постраждалим і членам сімей загиблих внаслідок терактів у Парижі

Китай запропонував Франції допомогу у боротьбі з тероризмом
Си Цзиньпин
Фото: http://www.gazeta.lv

Пекін готовий допомогти Парижу в боротьбі проти тероризму.

Про це голова КНР Сі Цзіньпін по телефону сказав президенту Франції Франсуа Олланду, повідомляє агентство Рейтер.

За словами китайського лідера, міжнародному співтовариству необхідно активніше співпрацювати в питаннях безпеки і у боротьбі з терором. Окрім того, Сі висловив свої співчуття постраждалим та членам сімей загиблих.

У свою чергу, офіційний представник МЗС КНР Хун Лей повідомив, що Китай "глибоко вражений терористичною атакою у Парижі, що призвела до численних жертв", і підтвердив, що Пекін засуджує терористичний акт, співчуває сім'ям загиблих і готовий надати Франції необхідну допомогу у зміцненні національної безпеки і підтримці стабільності.

Теракти у Парижі сталися ввечері в п'ятницю, 13 листопада, в семи місцях, у тому числі в концертному залі "Батаклан", де бойовики захопили заручників, а біля футбольного стадіону "Стад де Франс" пролунали три вибухи. Відповідальність за теракти взяло на себе угруповання "Ісламська держава" (ІД). Пізніше про причетність ісламістів заявив і президент Франції Франсуа Олланд.

На всій території Франції введено режим НС, також діє прикордонний контроль, для забезпечення безпеки мобілізовані 1,5 тис. військових. Силові структури розшукують можливих співучасників терактів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram