ГоловнаСвіт

Меркель: Німеччина боротиметься з тероризмом пліч-о-пліч з французами

Німеччина надасть Франції всю можливу допомогу у затриманні організаторів терактів

Меркель: Німеччина боротиметься з тероризмом пліч-о-пліч з французами
Ангела Меркель
Фото: dyvys.in

Канцлер Німеччини Анґела Меркель пообіцяла, що німці будуть боротися з терором пліч-о-пліч з французами після терактів у Парижі.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Населенню Парижа довелося пережити нічний кошмар: насильство, терор і страх, - заявила Меркель, виступаючи в Берліні. - Ми, німецькі друзі, відчуваємо ті самі почуття, що й вони. Ми оплакуємо подію разом з ними. Ця атака на свободу - напад не тільки на Париж, це напад на всіх нас. Але ми знаємо, що наша любов до свободи міцніша, ніж страх перед терором".

Окрім того, канцлер пообіцяла, що Німеччина надасть Франції всю можливу допомогу в затриманні організаторів терактів, і повідомила, що Берлін приєднається до битви проти тероризму, щоб захистити європейські цінності.

Про необхідність об'єднання в боротьбі з тероризмом заявив і глава МЗС Франції Лоран Фабіус, повідомляє Рейтер. Напередодні переговорів з сирійської проблеми, які повинні початися у Відні, він зазначив, що зараз як ніколи важливо координувати міжнародні зусилля по боротьбі з тероризмом. З аналогічною заявою виступила і верховний представник Європейського союзу у закордонних справах і політики безпеки Федеріка Могеріні.

Теракти у Парижі сталися ввечері 13 листопада в семи місцях, у тому числі в концертному залі "Батаклан", де бойовики захопили заручників, а біля футбольного стадіону "Стад де Франс" пролунали три вибухи. Відповідальність за напади взяло на себе угруповання "Ісламська держава". Прокуратура Парижа підтвердила загибель 128 осіб в результаті серії терактів, 99 перебувають у критичному стані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram