ГоловнаСвіт

Чоловік, який відкрив стрілянину в поїзді Амстердам-Париж, назвався грабіжником

Підозрюваний стверджує, що випадково виявив зброю в сумці в одному з парків Брюсселя.

Чоловік, який відкрив стрілянину в поїзді Амстердам-Париж, назвався грабіжником
Архив
Фото: lavoixdunord.fr

Чоловік, який відкрив 21 серпня стрілянину в поїзді Амстердам-Париж, заявив, що не є терористом.

Про це пише Le Figaro.

За словами підозрюваного, він планував пограбувати пасажирів.

Чоловік розповів, що зброю, з якою його затримали, він випадково виявив в сумці, залишеній невідомим в одному з парків Брюсселя. На поїзд Thalys він сів, коли состав зробив зупинку в бельгійській столиці.

При затриманому не було документів. Він сказав, що є 26-річним марокканцем, деякий час жив в Іспанії і підтримує радикальний ісламістський рух.

Міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов (Bernard Cazeneuve) порадив не робити передчасних висновків щодо ідентифікації затриманого. Казньов пояснив, що чоловік спочатку розповів про себе одну інформацію, а потім повідомив зовсім інше.

Слідство у справі веде контртерористичний поліцейський підрозділ Франції.

Раніше 22 серпня президент США Барак Обама похвалив пасажирів поїзда, яким вдалося знешкодити стрільця. Нападник поранив двох людей, перш ніж його знешкодили. Серед постраждалих - громадянин Великобританії, громадянин США та французький актор Жан-Юг Англад (Jean-Hugues Anglade). Марокканця зсадили з поїзда і доставили до комісаріату французького міста Аррас.

Затриманого підозрюють у тому, що 21 серпня відкрив стрілянину в поїзді Thalys, що прямував за маршрутом Амстердам-Париж. Всього в поїзді були 554 пасажири. Під час обшуку при затриманому знайшли автомат Калашникова, ніж і пістолет.

Thalys International - міжнародний оператор швидкісних поїздів, що курсують за маршрутом Париж-Брюссель-Кельн-Амстердам. Він здійснює перевезення з червня 1996 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram