ГоловнаСвіт

Хакери виклали в Мережу дані 32 млн користувачів сайту для зрад

Хакери запропонували зрадникам подати до суду на сайт, з якого вони вкрали дані користувачів.

Хакери виклали в Мережу дані 32 млн користувачів сайту для зрад
Архив

Хакери, які наприкінці липня 2015 року зламали сайт для зрадників, опублікували вкрадені дані у файлообмінній мережі.

Про це повідомляє Wired.

Майже 10-гігабайтний архів містить особисті дані 32 млн користувачів сайту Ashleymadison.com. На ньому одружені чоловіки і жінки знайомилися, щоб зрадити шлюбному партнерові.

Разом із публікацією архіву хакери групи The Impact Team пояснили свої дії, розповіли про підроблені акаунти жінок, а також про те, що від 90% до 95% користувачів сайту - чоловіки, які намагалися знайти когось "на стороні", а тоді просто забули видалити свій обліковий запис. Фінальна частина звернення містить заклик до користувачів сайту, яким хакери запропонували подати до суду на власників Ashleymadison.com за неможливість захистити конфіденційну інформацію.

Базу даних сайту для зрадників вкрали 20 липня 2015 року. Тоді повідомляли про те, що групі, яка називає себе The Impact Team, вдалося отримати доступ до всіх записів користувачів, загалом до 37 млн акаунтів.

На підтвердження своїх намірів хакери тоді опублікували частину даних і зажадали закрити два сайти, що належать власнику Ashley Madison.

Ashley Madison став відомим після низки рекламних кампаній і кількох відмов рекламних майданчиків у розміщенні реклами сайту. У жовтні 2011-го маркетологи компанії Avid Life Media, яка володіє скандальним ресурсом, використовували в рекламі зображення мера Лондона Бориса Джонсона без його згоди.

Avid Life Media заробляє на сайтах знайомств для дорослих. Компанія володіє AshleyMadison.com, Cougarlife.com і EstablishedMen.com, загальна аудиторія яких у 2015 році перевищила 50 млн користувачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram