ГоловнаСвіт

Росіян попередили про посилені перевірки під час в'їзду в Британію

Посольство РФ у Лондоні побачило психологічний тиск на росіян з боку британських прикордонників.

Росіян попередили про посилені перевірки під час в'їзду в Британію

Посольство Росії в Лондоні попередило громадян Росії про можливі додаткові перевірки під час в'їзду на територію Великобританії.

Відповідне попередження опублікували на сайті російського посольства.

За словами дипломатів, "наявність візи не є гарантією, що у британської імміграційної влади не виникнуть до Вас додаткові запитання по прибутті в країну".

Як приклад посольство називає нещодавній "показовий випадок" в аеропорту Лондона, де прибулу з Москви росіянку нібито "без особливих на те підстав" зупинили прикордонники. Перевірка тривала "понад сім годин", упродовж яких британці з'ясовували, "скільки грошей має при собі наша співвітчизниця, і готівкою, і на банківській картці".

У посольстві впевнені, що такі "вправи на російських громадянах" можливі й у майбутньому "як інструмент психологічного тиску і політичної гри в контексті нинішнього стану наших двосторонніх відносин". Росіянам, які опинилися в таких ситуаціях, посольство рекомендує зателефонувати дипломатам.

Минулого тижня британський прем'єр Девід Кемерон оголосив про початок масштабної боротьби з іноземними корупційниками, які купують елітну нерухомість у країні на "брудні гроші". Російські громадяни опинилися в центрі уваги після фільму Channel 4 "З Росії з готівкою", підставні герої якого намагалися укласти з рієлторами угоди про таємний продаж будинків за гроші, поцуплені з російського бюджету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram