ГоловнаСвіт

Nikkei Inc купила Financial Times за $1,3 млрд

У Nikkei пообіцяли за допомогою FT "прагнути зробити свій внесок у розвиток світової економіки"

Nikkei Inc купила Financial Times за $1,3 млрд
Фото: www.pressgazette.co.uk

Відому газету ділової хроніки Financial Times, яка належить видавничому холдингу Pearson, продадуть Nikkei Inc. за £844 млн фунтів (1,3 млрд).

Про це повідомляється на сайті Pearson.com.

Financial Times, якою Pearson володіє з 1957 року, продають через зміну стратегії видавництва. Воно зосередилося на освітніх проектах та літературі.

Газета виходить тиражем у 737 тис. примірників. Кількість передплатників на платну версію сайту за останніми підрахунками сягнула 504 тис. акаунтів. Це число зростає приблизно на 21% на рік. В останні роки, як повідомляло Pearson, Financial Times збільшувала свій прибуток утричі щороку.

Financial Times виходить з 1888 року. Крім однойменної газети, FT Group також належить 50% у виданні Economist. Попередній глава Pearson Марджорі Скардіно заявляв, що газету "продадуть тільки через його труп". Однак він покинув свій пост у 2013 році. Новий глава видавництва Джон Феллон також заявляв, що "Financial Times - дуже цінна частина Pearson".

"Pearson був гордим власником FT майже 60 років. Але ми досягли точки перегину у ЗМІ, викликаної бурхливим зростанням мобільних і соціальних (комунікацій - ред.). У цьому новому середовищі, кращий спосіб забезпечити журналістський і комерційний успіх FT - це щоб воно стало частиною глобальної цифрової новинної компанії", - заявив Феллон.

Цунео Кіта, голова і головний виконавчий директор Nikkei у свою чергу сказав: "Я дуже пишаюся об'єднанням з Financial Times, однією з найпрестижніших новинних організацій у світі. Наш девіз - забезпечити високу якість звітності з економічних і інших новин, одночасно залишаючись чесними і неупередженими, - дуже близький до девізу FT. Ми поділяємо одні й ті самі журналістські цінності. Разом ми будемо прагнути зробити свій внесок у розвиток світової економіки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram