ГоловнаСвіт

ЄС звинуватив найбільші голлівудські студії у монопольній змові

За версією ЗМІ, регулятор спробує домогтися заборони на геолокаційні блокування контенту голлівудського виробництва

ЄС звинуватив найбільші голлівудські студії у монопольній змові
Маргрете Вестагер
Фото: EPA/UPG

Єврокомісія висунула формальні звинувачення у картельній змові шістьом найбільшим голлівудським студіям і британському телемовнику Sky.

Про це повідомляє The Wall Street Journal (WSJ).

Звинувачення, крім самої Sky, висунуто на адресу Disney, NBCUniversal, Paramount Pictures, Sony Pictures Entertainment Inc., Twentieth Century Fox і Warner Bros. Entertainment. Єврокомісія вважає, що контракти Голлівуду зі Sky, які обмежують доступ до контенту мовника територією Великобританії та Ірландії, порушують антимонопольні закони Євросоюзу.

"Європейські споживачі хочуть дивитися платні телеканали незалежно від того, де в межах Євросоюзу вони живуть чи подорожують. Наше розслідування показало, що наразі такої можливості у них немає", - заявила європейський комісар з питань конкуренції Маргрете Вестагер (Margrethe Vestager).

На думку WSJ, регулятор спробує домогтися заборони на геолокаційні блокування, що обмежує доступ до фільмів, телепрограм і онлайн-контенту певною зоною. Наразі голлівудські студії і найбільші виробники телеконтенту продають права на контент для кожної європейської країни окремо.

Чиновники ЄС раніше неодноразово висловлювали занепокоєння ліцензійними контрактами між Голлівудом і провідними європейськими мовниками, такими, як французький Canal Plus, італійська Sky Italia, німецька Sky Deutschland і іспанський DTS.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram