ГоловнаСвіт

Білий дім погіршив прогноз економічного розвитку США

У Вашингтоні розраховують на скорочення бюджетного дефіциту

Білий дім погіршив прогноз економічного розвитку США
Фото: ria.ru

У найближчі два роки економіка США зростатиме повільніше, ніж очікувалося.

Про це йдеться у доповіді адміністративно-бюджетного управління Білого дому.

Згідно з прогнозами, у 2015 році ВВП США зросте на 2%, у 2016-му - на 2,9%. Раніше прогнозувалося збільшення економіки на 3% на рік.

Разом з тим у Вашингтоні розраховують на скорочення бюджетного дефіциту. У 2015 році він скоротиться до $455 млрд (минулий прогноз - $583 млрд). Минулого фінансового року, який закінчився 30 вересня 2014 року, дефіцит становив $483 млрд.

Крім того, інфляція за підсумками року прогнозується на рівні 0,2% (замість 1,4%), безробіття у 2015 році впаде до 5,3% (раніше очікувався рівень у 5,4%).

За даними бюро економічного аналізу департаменту торгівлі США, у першому кварталі 2015 року ВВП країни знизився на 0,2%. У відомстві пояснювали, що спад пов'язаний із погіршенням експортних показників, зниженням споживчої активності і державних витрат.

13 липня американський політик, колишній конгресмен від Республіканської партії Рон Пол попередив про можливе повторення грецького сценарію в США, якщо країна не скоротить військові витрати і не уріже корпоративні пільги.

На цей момент державний борг США перевищує $18 трлн. При цьому ВВП країни становить менше ніж $18 трлн. Щосекунди борг зростає на кілька тисяч доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram