ГоловнаСвіт

У пожежі в японському швидкісному поїзді загинули 2 людини

Винуватцем пожежі виявився самогубець, який учинив самоспалення.

Пасажир японського швидкісного поїзда "Сінкансен" влаштував акт самоспалення під час руху з Токіо в Осаку, в результаті чого двоє людей перебувають у стані "клінічної смерті".

Про це повідомляє агентство AFP із посиланням на дані компанії-оператора JR Central.

"Нас повідомили, що в одному з вагонів пасажир облився бензином і підпалив себе", - розповів агентству представник компанії. За даними пожежного управління міста Одавара, пожежа почалася в районі туалету; в результаті двох людей госпіталізували у стані "клінічної смерті".

Постраждали й інші пасажири поїзда - передусім від диму, що заповнив вагон.

Водночас агентство Рейтер із посиланням на японський телеканал NHK повідомляє про одного загиблого - жінку та одного серйозно постраждалого пасажира.

Під час інциденту в поїзді перебувало близько тисячі пасажирів. Зараз поїзд зупинився біля Одавара.

Як зазначає Рейтер, мотиви самогубства чоловіка поки що незрозумілі.

Самоспалення - доволі звичайний для Японії спосіб зведення порахунків з життям, якщо жертва прагне привернути увагу до політичних проблем. Рік тому на залізничній станції в Токіо чоловік облив себе бензином і підпалив на очах у сотень людей на знак протесту проти нерішучої політики уряду в оборонних питаннях. У листопаді того самого року інший житель Токіо вчинив самоспалення у парку, протестуючи проти мілітаристської політики Японії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram