ГоловнаСвіт

Латвія засікла біля своїх кордонів 9 російських літаків, 2 кораблі і підводний човен

В останні місяці ЗС Латвії регулярно заявляють про знаходження російської військової техніки біля своїх кордонів.

Латвія засікла біля своїх кордонів 9 російських літаків, 2 кораблі і підводний човен
Фото: id77.livejournal.com

У період з 16 по 17 червня біля кордонів Латвії помічено російську військову техніку, у тому числі дев'ять літаків, два кораблі і підводний човен.

Про це повідомляє портал Mixnews.lv з посиланням на заяву Національних збройних сил (НЗС) країни.

"У Латвійській ексклюзивній економічній зоні, за 20 миль від державних територіальних вод помітили російський підводний човен СС-750 класу "Каштан". Згодом літаки НАТО констатували над нейтральними водами Балтійського моря російський літак радіоелектронної розвідки Іл-20, військово-транспортний літак Ан- 26, літак дальнього радіолокаційного виявлення та управління A-50 і два літаки-винищувачі Міг-31", - повідомили в НЗС.

Як повідомляється у Twitter НВС, ще по два російські ТУ-22М і Міг-31 помітили біля кордонів Латвії 17 червня.

Крім того, у відомстві повідомили, що 16 червня за 27 миль від державних територіальних вод країни засікли російський підводний човен класу "Кіло", що знаходився у супроводі корвета класу "Пархим" і корабля постачання "Біра".

Збройні сили Латвії регулярно заявляють про знаходження російської військової техніки біля своїх кордонів. Цього року, за даними НЗС, вона наближалася до кордонів Латвії 61 раз. Так, 27 травня Латвія зафіксувала підводний човен біля своїх кордонів, а 22 травня поблизу латвійського морського кордону помітили російський ракетний корабель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram