ГоловнаСвіт

Google створила підрозділ з удосконалення устрою міст

Керівником проекту стане колишній заступник мера Нью-Йорка з питань економічного розвитку і забудови

Google створила підрозділ з удосконалення устрою міст
Ларри Пейдж

Компанія Google створила підрозділ для реалізації проектів з удосконалення устрою міст.

Про це пише Financial Times.

Створений підрозділ - Sidewalk Labs - "сфокусується на покращенні життя у місті для кожного" за рахунок розвитку та впровадження технологій для вирішення таких питань як "вартість життя, ефективність транспортних систем і використання електроенергії", - заявив гендиректор Google Ларрі Пейдж.

Удосконалення технологій в урбаністиці "може суттєво поліпшити життя мільярдів людей у всьому світі", зазначив він.

Керівником Sidewalk Labs стане Деніел Докторофф, колишній заступник мера Нью-Йорка з питань економічного розвитку і забудови. До кінця минулого року Докторофф очолював інформаційне агентство Bloomberg.

За його словами, Sidewalk Labs покликана "грати важливу роль у розвитку технологій, платформ і сучасної інфраструктури, які можуть бути впроваджені в містах по всьому світу".

У минулому Пейдж уже виявляв інтерес до радикальних експериментів з вирішення складних проблем, що виникають у сучасного міського життя, пише FT. Так, два роки тому він міркував на тему створення експериментальних зон, у яких не діяли б чинні закони, для тестування нових форм суспільства.

У заяі Пейджа, опублікованій у Google+, наголошується, що Sidewalk Labs займеться вирішенням проблем наявних міст, а не створенням проектів нових форм соціальної організації.

Пейдж зазначив, що початкові інвестиції у Sidewalk Labs будуть "відносно помірними".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram