ГоловнаСвіт

Росія підняла в повітря Су-24 через американський есмінець у Чорному морі

Корабель ВМС США нібито підійшов надто близько до територіальних вод РФ.

Росія підняла в повітря Су-24 через американський есмінець у Чорному морі
Фото: cne-cna-c6f.dodlive.mil

Росія в суботу підняла в повітря літаки Су-24 Чорноморського флоту, щоб змусити американський есмінець Ross відійти в нейтральні води у східній частині Чорного моря, пише РИА Новости.

За даними джерела російського агентства, після виходу з румунського порту Констанца американський корабель вирушив у бік територіальних вод Росії і рухався вздовж межі територіальних вод РФ.

"Екіпаж корабля поводився провокаційно й агресивно, що занепокоїло операторів станції стеження й екіпажі кораблів Чорноморського флоту, які виконували свої завдання в Чорному морі. Підняті за командою штурмовики Су-24 продемонстрували американському екіпажу готовність жорстко зупиняти порушення кордону і відстоювати інтереси країни. Есмінець екстрено розвернувся і пішов у нейтральні води в східній частині Чорного моря", - заявило джерело.

Нагадаємо, ракетний есмінець USS Ross військово-морських сил США увійшов у Чорне море ввечері 23 травня. Постійне чергування кораблів країн НАТО в Чорному морі - форма підтримки України в її конфлікті з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram