ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії випустили фільм про Кадирова і його зв'язки з Путіним

"Будь-який громадянин Чечні може бути побитий, викрадений або убитий"

У Росії випустили фільм про Кадирова і його зв'язки з Путіним
Рамзан Кадыров
Фото: openrussia.org

Російська громадська організація "Відкрита Росія", заснована Михайлом Ходорковським, випустила фільм "Сім'я", в якому розповідається про реальну ситуацію у сучасній Чечні, всемогутнього главу республіки Рамзана Кадирова і його відносини з федеральною владою, зокрема - з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це повідомляє офіційний сайт організації.

"Чому Володимир Путін боїться Рамзана Кадирова, що таке "васальна армія" і хто такі "крашніки", скільки коштує місце в "елітних" підрозділах і чому проспект Путіна у Грозному не можна називати проспектом Перемоги", - йдеться в описі фільму.

Автори фільму стверджують, що міф про відновлення Чечні - це дійсно міф, а "парадна картинка відновленого Грозного", тиражована федеральними каналами - це лише одна вулиця Грозного, "проспект Путіна".

"Після кількох днів, проведених у Чечні, можна з повною впевненістю сказати, що мільярди федеральної допомоги витрачалися на парадну картинку і на те, щоб Рамзан Кадиров вів спосіб життя арабського шейха. Прості жителі цієї допомоги не побачили", - йдеться у повідомленні.

Автори фільму стверджують, що Грозний-Сіті - це чотири порожні хмарочоси, інша Чечня все ще - в руїнах. У республіці діє всеосяжна система "збору данини", якою обкладаються всі жителі - від підприємців до звичайних бюджетників. Будь-якого громадянина Чечні можуть побити, викрасти або вбити. У фільмі є безліч живих свідчень людей, що стали жертвами кадировців.

Нагадаємо, до річниці окупації Криму телеканал "Россия" зняв фільм "Крим. Шлях на Батьківщину", в якому Путін розповів, що особисто займався подіями в Криму у лютому-березні 2014 року. А до 15-річчя президентства Путіна відзняли біографічний фільм "Президент".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram