ГоловнаСвіт

У Лівії невідомі пограбували українських дипломатів

МЗС вручило послу Лівії в Україні ноту з вимогою негайно розслідувати події та покарати винуватих.

У Лівії невідомі пограбували українських дипломатів

У Лівії невідомі пограбували українських дипломатів.

Про це заявила керівник прес-служби МЗС України Альона Ващенко, повідомляє "Радіо Свобода".

"22 травня неподалік від Триполі було скоєно збройний напад на співробітників Посольства України в Лівії. У результаті нападу постраждали посол, консул і ще один співробітник диппредставництва", - сказала Ващенко.

За її словами, нападники відібрали в дипломатів автомобіль, гроші, документи і предмети особистого користування.

Ващенко зазначила, що зараз дипломати перебувають у безпеці і відновлюють документи.

"Автомобіль удалося повернути, представники Триполі відновлюють його та документи, щоб наші дипломати могли повернутися в Туніс", - сказала вона.

У МЗС пояснили, що українські дипломати поверталися з Триполі в Туніс, де зараз перебуває українське посольство, евакуйоване з Лівії у зв'язку з бойовими діями.

Дипломати прибули до Лівії 18 травня, щоб надати консульську допомогу затриманим українцям: групі з чотирьох осіб, які перебувають на колишній авіабазі із серпня 2011 року, а також двом членам екіпажу "Сан Ойл-1", затриманим у січні 2015 року. Крім того, працівники МЗС надавали консульську допомогу українським лікарям у Лівії.

У зв'язку з інцидентом у МЗС України викликали посла Лівії, якому вручили ноту з вимогою негайно розслідувати події та притягнути до відповідальності винуватців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram