ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії планують створити "патріотичний" телеканал для молоді

Росія має намір протягом найближчих 5 років витратити на патріотичне виховання $34,5 млн.

У Росії планують створити "патріотичний" телеканал для молоді
архив

Уряд схвально відгукнувся про ініціативу депутата Держдуми Віктора Водолацького ("Єдина Росія") виділити кошти з федерального бюджету на створення загальноросійського патріотичного каналу для молоді.

Про це Водолацький повідомив "Известиям".

Новий патріотичний канал Водолацький пропонує назвати "РОСсвет". Робочу групу для його створення формуватиме міністерство освіти.

"Відгук до нас надійшов на початку травня. Робоча група вже на стадії формування, вона скоро запрацює. Фахівці підготують конкретні пропозиції з питань правильного ведення інформаційно-патріотичної роботи з підростаючим поколінням", - сказав парламентарій.

Створити канал для патріотів Водолацький запропонував восени 2014 року. Попередньо ідею підтримала комісія з питань патріотичного і духовно-морального виховання дітей та молоді в Раді з питань міжнаціональних відносин при президенті Росії. За словами депутата, за створення патріотичного каналу в жовтні 2014 року висловилися і студенти, які брали участь у Молодіжному законотворчому форумі.

Патріотичний канал, імовірно, фінансуватимуть коштами, закладеними під державну програму "Патріотичне виховання громадян Російської Федерації на 2016-2020 роки". Навесні цього року міністерство освіти спільно з Федеральним агентством у справах молоді підготувало фінальний варіант проекту цієї держпрограми, проте він поки що не затверджений урядом. Згідно з проектом, на найближчі п'ять років на патріотичне виховання повинні витратити 1,7 млрд рублів ($34,5 млн).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram