ГоловнаСвіт

Ісламісти захопили військову базу в Сирії

Радикальні бойовики підсилюють наступ на позиції сирійських військових у провінції Ідліб

Ісламісти захопили військову базу в Сирії
архив
Фото: anna-news.info

Коаліція повстанців-ісламістів "Армія Фатах" (Army of Fatah), яка виступає проти уряду сирійського президента Башара Асада, заявила про захоплення військової бази "Кармід" (Qarmeed) у провінції Ідліб на північному заході Сирії.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За даними агентства, терорист-смертник з радикального ісламістського руху "Фронт ан-Нусра" вранці в понеділок підірвав начинену вибухівкою вантажівку на території бази.

"Вантажівка з двома тоннами вибухівки проникла на територію табору (Кармід - ред.) через один із виходів, що полегшило захоплення табору", - розповів агентству Шейх Хусам Абу Бакр, командир повстанців з бригади "Ахрар аш-Шам" через Skype.

Сирійські державні ЗМІ повідомляють, що ісламісти зі свого боку зазнали важких втрат від авіаударів з боку сирійської армії. При цьому про захоплення бази повстанцями місцеві ЗМІ не повідомляли.

Як зазначає агентство, якщо інформація про захоплення військової бази підтвердиться, повстанці зможуть підсилити свій наступ на розташовану поблизу військову базу "Мастума", біля якої в останні тижні киплять запеклі бої.

Минулого місяця радикальні сунітські угруповання "Фронт ан-Нусра", "Ахрар аш-Шам" і "Джунд Аль-Акса" сформували альянс "Армія Фатах", а незабаром після цього захопили однойменну столицю провінції Ідліб. Минулої суботи повстанська коаліція захопила місто Джиср аль-Шугур на північному заході Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram