ГоловнаСвіт

Біля Камчатки затонув російський траулер (оновлено)

Серед моряків - 4 українців, ще 4 проживають в Україні

Біля Камчатки затонув російський траулер (оновлено)
Фото: http://www.rbc.ua

Великий автономний траулер морозильного типу "Далекий Схід" затонув в Охотському морі за 300 км від Магадана рано-вранці 2 квітня.

На борту перебували 132 людини, 78 із них - росіяни, решта 54 - іноземці. Наразі з води піднято тіла 54 загиблих. 63 рибалок урятовано. Усі вони зазнали сильного переохолодження, пробувши тривалий час у воді, температура якої не перевищує плюс 2 градуси. Тривають пошуки ще 15 осіб.

Імовірна причина аварії - порушення правил проведення промислу. За попередньою інформацією, кораблетроща сталася під час робіт із вибірки 100-тонного невода. Як повідомив представник ТОВ «Магеллан», якому належить траулер, аварію судна могла спричинити помилка капітана, який віддав хибний наказ. "Вони [моряки] взяли на борт трал, повний трал скотився по палубі, сильно нахилив судно, і воно перекинулося", - сказав він.

За фактом катастрофи судна порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 263 КК РФ "Порушення правил безпеки руху та експлуатації водного транспорту, що спричинило смерть двох і більше осіб". У Слідчому комітеті Росії вважають найбільш імовірною версією затоплення траулера "зіткнення з перешкодою".

На сайті Камчатського краю повідомляють, що на борту затонулого траулера було четверо громадян України.

Речник МЗС України Євген Перебийніс на брифінгу підтвердив, що на борту було четверо українців. Один із них - з материкової України з українським паспортом, а троє - з Криму, вони мали російські паспорти.

Згодом МНС РФ опублікувало на своєму сайті поіменний список людей, які перебували на затонулому траулері. Виявилося, що серед моряків, крім чотирьох громадян України, є ще четверо громадян Росії, постійним місцем проживання яких є Україна.

Імена громадян України в списку: матроси Юрій Горобець, Анатолій Панко і Максим Струпарик, а також машиніст Сергій Полніков.

Громадяни РФ, які мешкають на території України: капітан-директор Олександр Притоцький (Львівська область); електромеханік Андрій Добровольський; механік Сергій Миколайчук (Тернопільська область); кухар Юлія Татаринцева (Донецька область).

Крім того, електромеханік Микола Куденко, який має громадянство Латвії, народився в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram