ГоловнаСвіт

Росія вирішила затопити старі українські судна в Криму для залучення туристів

На затоплених судах росіяни мають намір повісити нитки для вирощування мідій

У Криму затоплять старі українські судна, щоби зробити з них штучні рифи для розведення мідій і залучення туристів-аквалангістів.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на вченого секретаря кримського відділення Російського географічного товариства (РГТ) Геннадія Самохіна.

"Старі судна-суховантажі Чорноморського флоту, старий мотлох, який дістався від України і його не можна перевозити, вони тільки займають місця на причалах, виділять нам, і їх можна буде затопити навпроти селища Семеіз. Хотілося б це зробити до літа, у травні-червні", - розповів Самохін.

Фахівці Карадазького заповідника допоможуть очистити судна, і на них повісять нитки для вирощування мідій.

"У всьому світі розвивається напрямок створення штучних рифів для залучення туристів під воду. Чорне море на відміну від Червоного не дуже багате на рибок і корали. І якщо поряд із дайвінг-центром є на глибині корабель, то туди поїдуть. Штучні рифи потрібні також у Чорному морі для розведення мідій, які чистять воду", - пояснив представник РГТ.

За даними РИА Новости, для створення штучних рифів також використовують частково зруйнований фюзеляж літака, який знаходиться в аеропорту Сімферополя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram