ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Путін скоротив зарплату собі і чиновникам на 10%

Згідно з офіційними даними, в 2013 році Путін заробив $58 тис.

Путін скоротив зарплату собі і чиновникам на 10%
архив
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін скоротив собі зарплату на 10%. Скорочення зарплат очікують і апарат адміністрації президента.

Про це повідомляється на сайті Кремля.

"Виплачувати з 1 травня по 31 грудня 2015 року федеральним державним цивільним службовцям адміністрації президента Російської Федерації грошове утримання зі зменшенням на 10%", - йдеться в тексті одного з указів. Зменшення зарплат на 10% торкнеться держслужбовців не тільки адміністрації президента, але й апарату уряду, Рахункової палати РФ, а також торкнеться осіб, котрі заміщають окремі державні посади.

Закон набуває чинності в п'ятницю, 6 березня, повідомляється в указах.

Наразі середня зарплата співробітників центрального апарату російських міністерств і відомств становить 109,1 тис. рублів (близько $1750). У Держдумі та Раді Федерації виступили з ініціативою про зниження зарплат депутатам і сенаторам на 10%. На одну десяту також планувалося знизити виплати співробітникам президентської адміністрації.

Зарплата співробітників адміністрації президента традиційно вища, ніж у решти чиновників. За даними Росстату, у 2014 році працівники АП отримували найбільшу середню зарплату - 216 тисяч рублів (близько $3500).

Оклади Путіна і Медведєва підвищувалися навесні 2014 року. Згідно з відомостями про майно та доходи глави держави і працівників адміністрації президента, у 2013 році Путін заробив 3,6 млн рублів ($58 тис.). Річний дохід Медведєва становив 4,2 млн рублів (близько $68 тис.).

Нагадаємо, у лютому глава Hermitage Capital оцінив статок Путіна у $200 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram