ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Уряд Росії скоротить штат і витрати на 10%, - ЗМІ

Можливість зниження зарплат співробітників російський уряд не розглядає

Уряд Росії скоротить штат і витрати на 10%, - ЗМІ
Фото: obozrevatel.com

Глава апарату уряду Росії Сергій Приходько близько двох тижнів тому розіслав співробітникам листа, в якому попросив чиновників скоротити штат на 10% і знизити витрати.

Про це пише "Коммерсантъ" з посиланням на джерела газети в Білому домі Росії (Білий дім). Інформацію про зменшення видатків в адміністрації президента виданню не підтвердили.

"Глава апарату уряду Сергій Приходько розіслав співробітникам апарату лист, в якому рекомендувалося провести скорочення співробітників на 10% і супутніх витрат - на відрядження, надто дорогі готелі", - цитує газета слова джерела.

Зниження зарплат при цьому не обговорюється, стверджує співрозмовник видання, оскільки вони і так не дуже високі. "У відомствах, починаючи з заступників міністрів, зарплати не такі великі. Середня зарплата в апараті МОЗ, наприклад, 40 тисяч рублів", - наводить слова неназваного чиновника "Коммерсантъ".

Співрозмовник газети зазначив, що скорочення "не мало жорстко директивного характеру". У міністерстві фінансів виданню пояснили, що у відомстві виступають за скорочення кількості чиновників, а не за зменшення зарплат.

Інформацію про скорочення витрат прокоментував виданню заступник міністра зв'язку Олексій Волін. Він пояснив, що відомство буде економити насамперед за рахунок відряджень. "Ми розуміємо, що функціонування міністерства має зберегтися в нормальному обсязі. Ті ж відрядження пов'язані з виробничою необхідністю, а не з бажанням когось кудись поїхати", - пояснив чиновник.

Заходи економії торкнуться деяких видів держзакупівель, щоквартальних премій, доплат за тимчасове заміщення керівних посад, заохочень та надбавок за складність роботи, секретність, високі досягнення по службі і так далі.

Прес-секретар президента Дмитро Пєсков сказав "Коммерсанту", що не має інформації про плани оптимізації в адміністрації президента.

Напередодні спікер Держдуми Сергій Наришкін запропонував розглянути питання про скорочення зарплат депутатів. Раніше стало відомо, що силовим відомствам Росії запропонували зменшити витрати на 10%

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram