ГоловнаСвіт

У США 22 морські піхотинці постраждали під час навчань

Життю військовослужбовців ніщо не загрожує

У США 22 морські піхотинці постраждали під час навчань
архив
Фото: www.kursiv.kz

У США 22 морські піхотинці постраждали під час навчань через витік газу із системи пожежогасіння.

Про це повідомляє USA Today.

Під час маневрів на полігоні тренувального центру Twentynine Palms на півдні Каліфорнії в одній з машин-амфібій раптово спрацювала система пожежогасіння. Морські піхотинці всередині наковталися хладону - речовини, яку застосовують як холодоагент, пропеленту, спінювача і розчинника.

Постраждалих доправили у шпиталь на базі. За словами лікарів, життю військовослужбовців ніщо не загрожує. Вони пробудуть під наглядом три дні, після чого повернуться до тренувань.

Зазначимо, що газ має наркотичну дію, спричиняє слабкість, що переходить у збудження, сплутаність свідомості, сонливість, при великих концентраціях - ядуху. Рідкий хладон може спричинити "обмороження" (бульбашки, некроз) шкіри.

Тренувальний центр Twentynine Palms розташований неподалік від однойменного міста. Його створили 1949 року, і відтоді він готує морську піхоту США для участі у військових діях.

Усі американські морські піхотинці, які готуються до відправки в Ірак або Афганістан, проходять обов'язковий місячний курс додаткової підготовки в тренувальному центрі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram