ГоловнаСвіт

Мадуро звинуватив військових льотчиків у спробі держперевороту у Венесуелі

Венесуельський лідер вважає, що змову спонсорували США.

Мадуро звинуватив військових льотчиків у спробі держперевороту у Венесуелі
Николас Мадуро
Фото: EPA/UPG

Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив про арешт кількох військових льотчиків, які брали участь в антиурядовій змові, яку вдалося викрити.

Про це повідомляє повідомляє CNN.

"Ми викрили та зупинили спробу держперевороту проти демократії і стабільності країни. Це була спроба використовувати військових льотчиків, щоб спровокувати насильство", - заявив він під час промови в Каракасі.

За словами Мадуро, арешти відбулися вночі 11 лютого і вранці 12 лютого. Глава держави вважає, що змову спонсорував Вашингтон і до неї причетна венесуельська опозиція.

"Цей уряд Сполучених Штатів стоїть за планами дестабілізації і переворотів у Венесуелі, - сказав він. - Цього разу була спроба використовувати групу з офіційних осіб з військово-повітряних сил, щоб спровокувати акт насильства, напад".

За версією Мадуро, для перевороту передбачалося використовувати легкий турбогвинтовий штурмовик EMB-314 Super Tucano, щоб атакувати президентський палац або вуличну демонстрацію, в якій він братиме участь. Крім того, він стверджує, що в списку цілей були й інші урядові будівлі, в тому числі штаб-квартира супутникової латиноамериканської телемережі teleSUR і Міністерства оборони Венесуели.

Венесуельський лідер також стверджує, що причетні до змови мали американські візи й у них знайшли долари.

У Держдепі США відмовилися коментувати звинувачення Мадуро.

Ніколас Мадуро вже не раз звинувачував США в спробі держперевороту. Так, раніше в лютому він звинуватив  віце-президента США Джозефа Байдена в намірі очолити "новий етап державного перевороту". А наприкінці грудня він звинуватив США в підготовці військового перевороту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram