ГоловнаСвіт

Єврокомісія виділить €1 млрд на боротьбу з "Ісламською державою"

ЄС сподівається покласти край кризі в Іраку та Сирії

Єврокомісія виділить €1 млрд на боротьбу з "Ісламською державою"
Могерини
Фото: EPA/UPG

Європейська комісія виділить €1 млрд євро на найближчі два роки для підтримки ініціатив Євросоюзу і держав-членів Союзу в протидії кризам у Сирії та Іраку і в боротьбі проти терористичного угруповання "Ісламська держава".

Про це повідомляє агентство AFP.

Це передбачено представленою в п'ятницю Єврокомісією та головою європейської дипломатії Федерікою Могерині першою глобальною стратегією Євросоюзу із забезпечення вирішення зазначених завдань.

"Цей пакет посилить наші дії з метою відновлення миру в такому близькому до нас регіоні, спустошуваного тероризмом і насильством протягом дуже довгого часу. Тепер ми краще оснащені, щоб разом зробити більше з державами-членами ЄС, регіональними партнерами і міжнародною спільнотою на політичному та дипломатичному рівнях, а також у галузі надання допомоги та забезпечення безпеки", - заявила голова дипломатії ЄС.

За словами Могеріні, відтепер Євросоюз може "ефективніше боротися з глибокими причинами нестабільності і насильства".

Як повідомляють у Єврокомісії, із цим пакетом ЄС зможе забезпечувати стабільну і передбачувану підтримку головних пріоритетів: надання термінової допомоги, нормалізація ситуації та розвиток у регіоні, а також боротьба проти загрози таких терористичних угруповань, як "Ісламська держава". Ці політичні, соціальні та гуманітарні заходи передбачено в основному для Сирії та Іраку, але вони стосуватимуться також Лівану, Йорданії і Туреччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram