ГоловнаСвіт

Британський уряд вирішив "знеособити" цигарки

Влада Британії хоче захистити дітей від шкоди, якої завдає куріння

Британський уряд вирішив "знеособити" цигарки
Фото: www.onmilwaukee.com

Уряд Великобританії оголосив у четвер, 22 січня, що сподівається на ухвалення закону, який зобов'язує тютюнові компанії випускати цигарки без зазначення виробника.

Про це повідомляє euronews.

Окрім того, з 2016 року, якщо законопроект схвалять британські парламентарії, на цигаркових упаковках в Англії та Уельсі буде яскравіше показано загрозу для здоров'я і надруковано заклик захистити дітей від тютюнового диму. Ця практика вже існує в Австралії.

"Уряд повністю прихильний до ідеї захисту дітей від шкоди, якої завдає їм куріння, - заявив заступник міністра охорони здоров'я Великобританії Джейн Еліссон. - Ось чому я оголосила сьогодні, що ми готуємося просувати законопроект про новий спільний стандарт пачок цигарок до закінчення мандата нинішнього парламенту (травень 2015)".

Зазначимо, що в цьому питанні одностайні і владні консерватори, і їхні противники-лейбористи.

"Я рада, що нарешті уряд дослухався до голосу тисяч експертів у галузі охорони здоров'я, які закликали стандартизувати пачки цигарок уже протягом довгого часу", - зазначила тіньовий міністр охорони здоров'я Люсіана Бергер.

Противники закону стверджують, що любителів тютюну загалом такі заходи не знеохотять, при цьому підкреслюючи, що бюджетні надходження через такі зміни скоротяться.

Нагадаємо, у разі перемоги Консервативної партії прем'єр-міністра Девіда Кемерона на парламентських виборах у 2015 році вже 2017 року може відбутися референдум про членство Великої Британії в ЄС. Однак існують побоювання, що ініціативу заблокують, якщо більшість голосів отримає ліберально-демократична партія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram