ГоловнаСвіт

В одній зі шкіл Кабула стався теракт

За попередніми даними, теракт здійснив 16-річний підліток

В одній зі шкіл Кабула стався теракт
Афганская полиция возле здания школы в Кабуле
Фото: EPA/UPG

В одній зі шкіл столиці Афганістані підірвав бомбу терорист-смертник. Жертвою вибуху стала одна людина, ще щонайменше 15 отримали поранення.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на місцевих чиновників.

За даними агентства, смертникові було близько 16 років. Він вчинив напад на середню школу Esteqlal - одну з найстаріших і найпрестижніших у країні, якою керують французи.

У момент вибуху французький культурний центр проводив музичну виставу в школі. Інформації про особу і громадянство загиблого і поранених поки що немає.

Раніше в четвер у результаті атаки терориста на автобус з військовими в Кабулі загинули шестеро людей.

Експерти пов'язують останні теракти в Афганістані з тим, що 8 грудня бойова місія НАТО і США в Афганістані офіційно завершилася. В кінці листопада парламент Афганістані проголосував за те, щоб на території країни залишилися близько 12 тисяч іноземних військових. Однак з початку 2015 року основне навантаження в боротьбі з ісламістами ляже на місцеву армію і поліцію. Саме проти співробітників афганських сил безпеки спрямовано більшість останніх атак в Афганістані. За даними прес-служби НАТО, в 2014 році загинули понад 4600 афганських силовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram